Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: e00 to shp conversions

  1. #1
    Senior Member nova's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Newcastle, Australia
    Posts
    185

    Default

    I have some e00 format files and want to use them in WW. I assume the best way is to convert them to shp and then go from there.
    Just one very small little problem, how to I convert them to shp?
    I did come across a conversion tool e00 to shp but it was only for unix nothing for windows.

  2. #2
    Bored Explorer m_k's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Warsaw, Poland
    Posts
    1,784

    Default

    Originally posted by nova@Apr 30 2005, 02:58 PM
    I have some e00 format files and want to use them in WW. I assume the best way is to convert them to shp and then go from there.
    Just one very small little problem, how to I convert them to shp?
    I did come across a conversion tool e00 to shp but it was only for unix nothing for windows.
    I think OziExplorer can do that (and many other conversions and data manipulations). You should find free version (but not trial) which has some limitations.

  3. #3
    Guest_james hawks_*
    Guest

    Default

    Originally posted by m_k@Apr 30 2005, 05:49 AM
    I think OziExplorer can do that (and many other conversions and data manipulations). You should find free version (but not trial) which has some limitations.
    Safe Softwares FME suite should do it too. Im trying to bring shape files in and am having problems, seems to be several diffrent ways. (oziexplorere. gpstracker, and the shape file import utility). Any recomendations appreciated.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    111

    Default

    Originally posted by nova@Apr 30 2005, 05:58 AM
    I have some e00 format files and want to use them in WW. I assume the best way is to convert them to shp and then go from there.
    Just one very small little problem, how to I convert them to shp?
    I did come across a conversion tool e00 to shp but it was only for unix nothing for windows.
    ESRI used to have a small free utiltiy at their website that would do this. Been a while since I used it so can't remember the name. You might try searching around their website for it.

    Also, as far as I know there is still no easy way to bring shapefiles in to WW.

    Matt

  5. #5
    Senior Member nova's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Newcastle, Australia
    Posts
    185

    Default

    Thanks. OziExplorer maybe the one to use. Both e00 to plt and shp to plt conversions.


    Originally posted by m_k@Apr 30 2005, 11:49 PM
    I think OziExplorer can do that (and many other conversions and data manipulations). You should find free version (but not trial) which has some limitations.

  6. #6
    Member
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    silver spring MD
    Posts
    83

    Default

    Originally posted by Matt Fox@Apr 30 2005, 09:36 AM
    ESRI used to have a small free utiltiy at their website that would do this. Been a while since I used it so can't remember the name. You might try searching around their website for it.

    Also, as far as I know there is still no easy way to bring shapefiles in to WW.

    Matt
    Two ways to convert e00 to shape that I know of:

    If you have arcgis 9 with the Data Interoperability extension.

    or FME suite by safe software.

    Im still having trouble bringing in shapefiles. I need to get better at oziexplorer so I change shapes into plt. Then im not sure what to do with the plt once I have them.

  7. #7
    Senior Member nova's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Newcastle, Australia
    Posts
    185

    Default

    Once you have a plt. Use the prg called plt2ww.exe. It works. I have been using it.

    http://worldwind.czart.net/



    Originally posted by james hawks@May 4 2005, 06:29 AM
    Two ways to convert e00 to shape that I know of:

    If you have arcgis 9 with the Data Interoperability extension.

    or FME suite by safe software.

    Im still having trouble bringing in shapefiles. I need to get better at oziexplorer so I change shapes into plt. Then im not sure what to do with the plt once I have them.

  8. #8
    Guest
    Guest

    Default

    Originally posted by nova@May 3 2005, 01:55 PM
    Once you have a plt. Use the prg called plt2ww.exe. It works. I have been using it.

    http://worldwind.czart.net/
    Okay I dd that now? Now I have an xml doc in c:\program files\nasa\world wind 1.3 and 16 wwb files and pathlist.idx and pathlist.pkg under worldwindow.earth. whats next?

  9. #9
    Dabbling Geek 5of0's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Washington State, USA
    Posts
    1,614

    Default

    Originally posted by Guest@May 3 2005, 05:45 PM
    Okay I dd that now? Now I have an xml doc in c:\program files\nasa\world wind 1.3 and 16 wwb files and pathlist.idx and pathlist.pkg under worldwindow.earth. whats next?
    The wwb files are useless if you&#39;ve got the pkg and idx. You want to put the XML file under config&#092;earth. Then create a new folder in Add-ons&#092;earth and put your idx and pkg files there. Open up the xml file and change the "PathsDirectory" to add-ons&#092;earth&#092; and whatever folder name you created (ie Add-ons&#092;Earth&#092;MyAddon). Then if you have an icon, put it in your new folder and change the ToolBarImage path accordingly (ie Add-ons&#092;earth&#092;myaddon&#092;coolico n.png). If you don&#39;t have an icon, you can add one by putting before the </LayerSet> tag at the bottom (replacing the path with yours, of course):
    <ExtendedInformation>
    <ToolBarImage>Add-ons&#092;earth&#092;myaddon&#092;coolico n.png</ToolBarImage>
    </ExtendedInformation>

    Hope this helps&#33;

    -5of0
    Note: The above statement is probably an educated guess, derived from much forum reading, IRC chatting, general curiosity, etc. Use at your own risk.
    Before asking, check the FAQ or search, and Ask a good question.

    Having problems? Make sure you have Managed DirectX and .NET Framework.
    Then check the Video Card Compatibility List



  10. #10
    Member
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    silver spring MD
    Posts
    83

    Default

    Originally posted by 5of0@May 3 2005, 07:02 PM
    The wwb files are useless if you&#39;ve got the pkg and idx. You want to put the XML file under config&#092;earth. Then create a new folder in Add-ons&#092;earth and put your idx and pkg files there. Open up the xml file and change the "PathsDirectory" to add-ons&#092;earth&#092; and whatever folder name you created (ie Add-ons&#092;Earth&#092;MyAddon). Then if you have an icon, put it in your new folder and change the ToolBarImage path accordingly (ie Add-ons&#092;earth&#092;myaddon&#092;coolico n.png). If you don&#39;t have an icon, you can add one by putting before the </LayerSet> tag at the bottom (replacing the path with yours, of course):
    <ExtendedInformation>
    <ToolBarImage>Add-ons&#092;earth&#092;myaddon&#092;coolico n.png</ToolBarImage>
    </ExtendedInformation>

    Hope this helps&#33;

    -5of0
    Got it &#33; woot&#33; Hmm there may be a nautical add-on soon, with alot of caveats&#33;

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Coordinate conversions
    By Lucifersam in forum Developers' Corner
    Replies: 19
    Last Post: 10-13-2005, 06:36 AM
  2. Howto: shapefile to WW conversions
    By Robb in forum Add-on & Script Development
    Replies: 4
    Last Post: 06-17-2005, 01:46 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •